ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αυλαία του 27ου  Φεστιβάλ Πανελλήνιων Θεατρικών Αγώνων Ερασιτεχνικών Θιάσων στο Δήμο Ζωγράφου

Με   το μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο: “ 35 λεπτά  στα 35 mm»  και την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία για τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, που διοργάνωσε για 27η χρονιά, το Ν.Π Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου.

Επτά θίασοι από Δήμους της Αττικής αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας έδωσαν και φέτος το παρόν με σημαντικά έργα από το ελληνικό και ξένο θεατρικό ρεπερτόριο. Κάθε βράδυ, θεατές από όλη την Αθήνα γέμιζαν ασφυκτικά το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο και τιμούσαν με την παρουσία τους και το ζεστό χειροκρότημά τους την προσπάθεια των ερασιτεχνικών θιάσων, που παρουσίασαν επί σκηνής,  ένα ρεπερτόριο, που  ικανοποίησε  και τους πιο απαιτητικούς, αφού περιελάμβανε από Αριστοφάνη, Σάρτρ και Μπρεχτ μέχρι Τσιφόρο και Κατσικονούρη.

Η βραδιά της απονομής, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο έκλεισε με το μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα στις  Ελληνίδες πρωταγωνίστριες, που ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, στη μεγάλη οθόνη.  Η  ηθοποιός και τραγουδίστρια Εύα Καμινάρη απέδωσε ζωντανά αυτά τα τραγούδια, επί σκηνής,  με συναίσθημα και μπρίο, συνοδεία πενταμελούς ορχήστρας, ενώ, η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Μάρθα Καραγιάννη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Τζένη Καρέζη έλαμπαν και μας χαμογελούσαν  από  το πανί.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος  Ζωγράφου κ.Κώστας Καλλίρης, η Πρώην Δήμαρχος κα Φ. Σακελλαρίδου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π. Χριστιάς, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Π. Γ. Γιαννακόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών,αθλητικών φορέων, του τοπικού τύπου, καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.

Οι βραβεύσεις έχουν ως εξής :

 

 

  1. 1.     Βραβείο  Καλύτερης Παράστασης

 «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη  θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου.

  1. 2.     Βραβείο Σκηνοθεσίας

Θανάσης Χαλκιάς για την παράσταση : «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη  θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου.

 

  1. 3.     Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης

«  Πλούτος» ,  του Αριστοφάνη, από το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα.

  1. 4.     Α΄ ανδρικού ρόλου

Χρήστος  Μπαλιούσκας για την παράσταση: «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη  θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου.

  1. 5.     Β΄ ανδρικού ρόλου

 

Μάνος Τσεκούρας για την παράσταση : «Λυσιστράτη»,  του Αριστοφάνη, από τη  θεατρική ομάδα  Δήμου Φιλαδέρφειας-Χαλκηδόνας.

 

 

 

  1. 6.     Α΄ γυναικείου ρόλου

Φανή Αργύρηγια την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη  θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου.

.             7.  Β΄ ΄ γυναικείου ρόλου

   

Δήμητρα Παπαδημητρίου για την παράσταση «Κεκλεισμένων των Θυρών», του  Ζαν- Πωλ Σάρτρ, από το Θεατρικό Σπουδαστήρι Κορυδαλλού.

8. Βραβείο Σκηνικών

Μπούρδα Γεωργία για την παράσταση: «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη  θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου

  1. 9.     Βραβείο Κοστουμιών

Μπούρδα Γεωργία για την παράσταση: «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη  θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου

  1. 10.   Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης

Γιάννης Ψειμάδας για την παράσταση για την παράσταση : «Λυσιστράτη»,  του Αριστοφάνη, από τη  θεατρική ομάδα  Δήμου Φιλαδέρφειας-Χαλκηδόνας

11. «Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας

Κωστής Αλέξης για την παράσταση «Κεκλεισμένων των Θυρών», του  Ζαν- Πωλ Σάρτρ, από το Θεατρικό Σπουδαστήρι Κορυδαλλού.

12  Βραβείο Φωτισμού

 

Χριστίνα Καμμά για την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη  θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου

  1. 13.                        Βραβείο Κινησιολογίας

 

Ηλέκτρα Γεννατά για την παράσταση: «Ο κύκλος με την κιμωλία», του Μπέρτολ Μπρεχτ, από τη  θεατρική ομάδα του ΔΗ.ΚΕ.Π.Α. του Δήμου Ιλίου