Αθλητισμός

ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

               Α) ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΛΙΣΙΩΝ

Έχει έκταση 11 περίπου στρεμμάτων και περιλαμβάνει:
1) ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ Πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων 25Χ50. Χρησιμοποιείται από τους αθλητές των συλλόγων Ποσειδώνα και Ηλυσιακού για αγώνες και προπονήσεις Κολύμβησης και Πόλο,με συμμετοχή περίπου τετρακοσίων πενήντα αθλητών ημερησίως. Επίσης, γίνεται χρήση από το κοινό, από φοιτητές και μαθητές του Δήμου. Προπονείται η αθλητική ομάδα των ατόμων με κινητική αναπηρία «ΑΙΟΛΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ» (προπονούνται οι Παραολυμπιονίκες Ταμπαξής Χρήστος, Λιάσκου Μαρία & Διαμαντοπούλου Άντυ). Επίσης παραμένει ενεργό το πρόγραμμα για τα άτομα με κινητική αναπηρία του Δήμου Ζωγράφου.Διεξάγονται πανελλαδικές διοργανώσεις Κολύμβησης και Πόλο κατά τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

2) ΜΙΚΡΗ ΠΙΣΙΝΑ διαστάσεων 10Χ12 όπου γίνονται μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης από 1 Μαΐου έως και τέλος Οκτωβρίου. Εξυπηρετεί πεντακόσια και πλέον παιδιά το χρόνο, ηλικίας από τεσσάρων έως και δώδεκα ετών.

3) ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ με προδιαγραφές για διεξαγωγή προπονήσεων και αγώνων basket, vοlley, handball.
Στο κλειστό Γυμναστήριο και στα ανοιχτά γήπεδα γίνονται προπονήσεις και αγώνες στα προαναφερθέντα αθλήματα. Επίσης, διεξάγονται επίσημα πανελλήνια τουρνουά καράτε και judo και αθλητικές εκδηλώσεις διαφόρων φορέων.
Δ/νση: Ταξίλου 42
Τηλ:, 210 77.80.252, 210 77.80.335, 210 77.91.925

Β) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ «ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ»

Έχει έκταση 25.250 τ.μ. και περιλαμβάνει:
1) ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  με φυσικό χλοοτάπητα υψηλών προδιαγραφών διαστάσεων 105Χ68,5 μέτρων, κερκίδες με καθίσματα για 2.700 θεατές, στο οποίο διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου. Έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τηλεοπτική μετάδοση βραδινών αγώνων λόγω του άριστου ηλεκτροφωτισμού του.
2) ΣΤΙΒΟΣ 400 μέτρων με 6 διαδρομές στρωμένες με ταρτάν, στον οποίο μπορούν να διεξαχθούν όλα τα αθλήματα του στίβου, με ελεύθερη χρήση για τους δημότες. Στο Στάδιο υπάρχουν γραφεία, αποδυτήρια και βοηθητικοί χώροι.

Γ) ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΩΝ

(Μπάσκετ Ωρίωνος) Περιλαμβάνει αίθουσα με προδιαγραφές επίσημων αγώνων για basket και volley, αίθουσα με όργανα γυμναστικής, αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους, ιατρείο και κερκίδες στη μια πλευρά του γηπέδου 700 θέσεων. Χρησιμοποιείται από τα αθλητικά σωματεία του Δήμου και αθλούνται πάνω από 200 άτομα ημερησίως.
Δ/νση: Αγίου Θεράποντος και Ωρίωνος
Τηλ: 210 77.73.759, 210 77.77.176

Δ) ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΣΩΤ. ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ»

Έχει έκταση 1.625 τ.μ. και περιλαμβάνει ένα γήπεδο basket ανοικτό, τρία γήπεδα τένις με ταρτάν, ένα γήπεδο volley, τοίχο για τένις, πέντε μονές μπασκέτες, προπονητήριο και εξέδρες στη μια πλευρά για 600 περίπου άτομα.
Δ/νση: Αγίας Ελένης και Παπαναστασίου
Τηλ: 210 77.02.877

Ε) ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΓΟΥΔΗ

Έχει έκταση 20.000 τ.μ. και περιλαμβάνει:
1) ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Με πλαστικό χλοοτάπητα 4ης γενιάς διαστάσεων 105Χ46,85.  Χρησιμοποιείται και για επίσημους αγώνες από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, ενώ ασκούνται σε αυτό και όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της Πόλης, με αριθμό αθλητών που υπερβαίνει τους τετρακόσιους καθημερινά, καθώς και μαθητές των σχολείων.
2) ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Με κλιματισμό και προδιαγραφές για διεξαγωγή προπονήσεων και επίσημων αγώνων αθλημάτων μπάσκετ και βόλεϊ.  Χρησιμοποιείται από τα αθλητικά σωματεία. Αθλούνται περίπου 200 άτομα ημερησίως.
3) ΠΕΝΤΕ ΓΗΠΕΔΑ ΤΕΝΝΙΣ Βρίσκονται μέσα στο πάρκο των 49 στρεμμάτων στο Γουδή, γήπεδα τέννις με διεθνείς προδιαγραφές για προπονήσεις και επίσημους αγώνες. Χρησιμοποιούνται κυρίως από το ΟΑΓ, από δημότες και μαθητές.
4) ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΙΝΙ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 5Χ5
Δ/νση: Εντός του πάρκου 49 στρεμμάτων στο Γουδή
Τηλ: 210 77.83.962, 210-74.89.228

Το Ν.Π. « Πολιτισμού και Αθλητισμού» καταρτίζει  και εφαρμόζει  κάθε χρόνο προγράμματα μαζικού αθλητισμού (Πρόγραμμα Άθλησης για Όλους ΠΑγΟ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επίσης διοργανώνει τους Σχολικούς- Αθλητικούς Αγώνες με τη συμμετοχή μαθητών δημοτικών σχολείων  σε συνεργασία  με το Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Επιπροσθέτως, έχουν αναπτυχθεί  δραστηριότητες στον Αθλητισμό με τη συνεργασία  των αθλητικών συλλόγων που συμβάλλουν στη σωματική ανάπτυξη και ψυχαγωγία των παιδιών  και των νέων της πόλης του Ζωγράφου. Οι δραστηριότητες αυτές έτυχαν ευρείας αποδοχής  και θεσμοθετήθηκαν:

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  Η προσπάθεια των μικρών αθλητών και των προπονητών τους και η προαγωγή της ευγενούς άμιλλας, δημιουργούν μια γιορτή ποδοσφαίρου με βραβεύσεις, μετάλλια και κύπελλα που διεξάγεται κάθε χρόνο από το Δήμο μας σε συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου μας και όμορων Δήμων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ  Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται ετησίως και σε συνεργασία με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Γουδή το πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις, με σκοπό την ανάδειξη των  αυριανών πρωταθλητών αντισφαίρισης, περιλαμβάνοντας και αναδεικνύοντας παράλληλα τις έννοιες της φιλίας, σεβασμού και φίλαθλου πνεύματος.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Υλοποιείται το πρόγραμμα αθλητισμός και Γυναίκα
Διεύθυνση: Δάφνης 8
Δευτέρα -Τετάρτη – Παρασκευή : 8.30-9.30 πμ
Δευτέρα -Τετάρτη – Πέμπτη :         6:00 -7:00 μμ