Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «Εκδήλωση μνήμης και προοπτικής του Ελληνισμού – Πόντος, Κρήτη, Ήπειρος», στο πάρκο Γουδή

DSC_0165

Εκδήλωση μνήμης και προοπτικής του Ελληνισμού οργάνωσε με επιτυχία την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 20:30 στο πάρκο Γουδή, που ξεχείλισε από κόσμο, το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η Ήπειρος», την Ένωση Ποντίων και το Σύλλογο Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους αγώνες του Ελληνισμού με την ευκαιρία των επετείων της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων από τους Τούρκους, της Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους και της ιστορικής μάχης της Κρήτης, κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε φωτογραφικό αφιέρωμα, προβολές ντοκιμαντέρ που μας θύμισαν και μας συγκίνησαν, ομιλίες που συνέδεσαν τα τρία ιστορικά γεγονότα και παραδοσιακούς χορούς που εντυπωσίασαν.

«Ο Ελληνισμός ήρθε από πολύ μακριά στον χρόνο και θα πάει πολύ μακριά. Πέρασε διωγμούς, κατατρεγμούς, ολοκαυτώματα, γενοκτονίες αλλά στάθηκε όρθιος και υπερήφανος, με σημαία την μακραίωνη ιστορία και τις παραδόσεις του», τόνισε ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κος Κων. Καλλίρης.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο κος Αλ. Σπύρου, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, ο κος Κ. Γεωργιάδης, Πρόεδρος Περιφερειακής Επιτροπής Νεολαίας Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Π.Ο.Ε. και ο κος Ι. Ηλιάκης, εκπαιδευτικός και ιστορικός.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που τα χορευτικά και των τριών συλλόγων ανέβηκαν επί σκηνής και ένωσαν τα χέρια, σε ένα κύκλιο χορό, ο οποίος συμπαρέσυρε και τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κων. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των συλλόγων και πλήθος κόσμου.

  DSC_0176 DSC_0205 DSC_0334 DSC_0447 DSC_0398