Εγκαίνια Έκθεσης «ΦΩΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ» του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού, στη Βίλα Βουγά.

«Φως και χρώμα από τη σκιά» ξεπήδησε από την έκθεση του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ν. Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, που άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη 19 Ιουνίου, στις 8  το βράδυ με την παρουσία πλήθους κόσμου, στον εκθεσιακό χώρο  της  βίλας Βουγά – Γ. Ζωγράφου 17 (7η στάση Ν. Ζωγράφου). Εκατό έργα και περισσότεροι από 40 σπουδαστές έστησαν ένα  ξεχωριστό πανόραμα τέχνης.

Το Εργαστήριο Ζωγραφικής του Ν. Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, με δασκάλα την Αντωνία Καλύβα, παρουσίασε ζωγραφικά έργα και σχέδια που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του έτους. Τα έργα που παρουσιάζονται σε αυτή την έκθεση είναι σχέδια με μολύβι και κάρβουνο, μελάνια, ακουαρέλλες, παστέλ, χρώματα με σκόνες αγιογραφίας και ακρυλικά, καθώς επίσης και έργα μικτής τεχνικής – κολάζ και ματιέρες. Σχεδόν όλα είναι σπουδές εκ του φυσικού.

            Στο τμήμα της Αντωνίας Καλύβα διδάσκεται ελεύθερο σχέδιο και χρώμα εκ του φυσικού: μέτρημα, άξονες, βασικά μεγέθη και τόνοι, φόρμες, αρμονία χρωμάτων. Τα μαθήματα υλοποιούνται με συνθέσεις, αντίγραφα αγαλμάτων και μοντέλο, στο εργαστήριο και στην ύπαιθρο.

Γίνονται και πιο εξειδικευμένα μαθήματα και ασκήσεις, όπως: σύνθεση, υφές, γραφές, ρυθμοί, υλικά και προετοιμασίες. Έτσι, οι μαθητές αποκτούν βάση στη ζωγραφική.

Στο Δήμο μας λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια το εργαστήρι ζωγραφικής. Τα τμήματά του απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά.

 Τα μαθήματα γίνονται στο κτήριο της οδού Ανακρέοντος 60, στον 1ο όροφο. Η εγγραφή είναι 30 € χωρίς άλλη μηνιαία οικονομική επιβάρυνση. Οι εγγραφές ξεκινούν τον Σεπτέμβρη. Πραγματοποιούνται και στη διάρκεια της χρονιάς, εφ’ όσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Διάρκεια Έκθεσης:

19 – 29 Ιουνίου 2013

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

Δευτ – Παρασκ.: 09.00-13.00 & 18.00-21.00

Σαββ – Κυρ. : 10.00-13.00 & 18.00-21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s