Εγκαίνια Έκθεσης «ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 10», του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένα «μικρό μουσείο»  άνοιξε τις πύλες του την Τετάρτη 5  Ιουνίου, στις 8  το βράδυ, παρουσία πλήθους κόσμου, στον εκθεσιακό χώρο  της  βίλας Βουγά-Γ. Ζωγράφου 17(7η στάση Ν. Ζωγράφου). Εκατό έργα και περισσότεροι από 40 σπουδαστές έστησαν ένα  ξεχωριστό πανόραμα τέχνης.

Το Εργαστήριο Ζωγραφικής του Ν. Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, με δάσκαλο τον Α. Σινόπουλο, παρουσίασε για δέκατη συνεχή χρονιά ζωγραφικά έργα και σχέδια που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του έτους.  Τα έργα αυτά έχουν ως πρότυπα τα έργα σπουδαίων ζωγράφων από την παλαιότερη και σύγχρονη ελληνική και ξένη ζωγραφική και συγκινούν το σύγχρονο αισθητήριο με τις αξίες που προτείνουν.  Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μάθει ο σπουδαστής τους νόμους της ζωγραφικής, βιωματικά, μέσα από τα ίδια τα έργα, που έχουν την ικανότητα να τον ευαισθητοποιήσουν στο σχέδιο και το χρώμα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακρυλικά, σκόνες με κόλλα, τέμπερες, μολύβι και κάρβουνο. Στην έκθεση θα εκτίθενται, επίσης σχέδια από μοντέλο καθώς και γλυπτά.

Εντυπωσιασμένος δήλωσε ο δήμαρχος, κ. Κων. Καλλίρης, από το υψηλό επίπεδο των έργων: «H Τέχνη είναι το τελευταίο φρούριο του ανθρώπου απέναντι στην κρίση. Ο Δήμος μας συνεπής αρωγός του πολιτισμού στηρίζει κάθε καλλιτεχνική έκφραση», ενώ ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου μας, κ. Θοδωρής Κόλλιας, αναφέρθηκε για το καινούργιο πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο «Φροντιστήριο Σχεδίου». Απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου του Δήμου μας, τους οποίους προετοιμάζει δωρεάν για σχολές με εικαστικό προσανατολισμό (Καλών Τεχνών, Αρχιτεκτονική, Σχολές Γραφιστικής).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζωγράφου, κ. Κων. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Διάρκεια Έκθεσης:

5 – 15 Ιουνίου 2013

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

Δευτ – Παρασκ.: 09.00-13.00 & 18.00-21.00

Σαββ – Κυρ. : 10.00-13.00 & 18.00-21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s