Οι μαθητές του Ζωγράφου ενεργοί πολίτες του κόσμου

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διά βίου Μάθησης «Comenius»,  το 3ο και το 8ο Δημοτικό Σχολείο συμμετέχουν σε πολυμερείς σχολικές συμπράξεις με τίτλους «ΑΒΓ Η τέχνη να είσαι παιδί» και «The Source of our health» (Οι πηγές της υγείας μας) αντίστοιχα.

Στη σύμπραξη με τίτλο «Οι πηγές της υγείας μας», θα συμμετέχουν 5 σχολεία  από την Ισπανία (διοργανώτρια χώρα), το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία, την Πολωνία, την Τουρκία και ανάμεσά τους το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου.

Οι μαθητές των σχολείων θα εργαστούν πάνω σε κοινές θεματικές και οι εργασίες τους θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. Αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών από τις χώρες αυτές θα ανταλλάξουν επισκέψεις κατά περιόδους. Ήδη η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία, στο σχολείο   Ntra. Sra De Fatima, Molina de Segura, Murcia, Spain  το διάστημα 11 έως 17/11/2012.

Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 11 έως 14 Μαρτίου 2013, εδώ, στον χώρο του 8ου Δημοτικού Σχολείου, όπου θα συμμετέχουν 30 εκπαιδευτικοί από τις παραπάνω χώρες.

Οι στόχοι του προγράμματος, καθώς και τα οφέλη είναι πολλαπλά, αφού τα μέλη της σχολικής κοινότητας καλούνται να λειτουργήσουμε ως ενεργοί πολίτες, να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας και μέσα από τα ιδιαίτερα πολιτισμικά χαρακτηριστικά να προσεγγίσουν την αντίληψη του πολίτη του κόσμου.

Υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος η Διευθύντρια Χρυσάνθη Ίκκου

 

Στη σύμπραξη «ΑΒΓ Η τέχνη να είσαι παιδί», συμμετέχουν 4 σχολεία από την Ουαλία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Πολωνία και Ιταλία και ανάμεσά τους το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου. Κατά τη διάρκεια των κοινών σχεδίων εργασίας οι μαθητές και η παιδαγωγική ομάδα θα  προσπαθήσουν να προσεγγίσουν την παιδική ηλικία και τις εκφάνσεις της θίγοντας ταυτόχρονα το κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο στο οποίο ζουν τα παιδιά σήμερα και που συχνά τα αναγκάζει να στερούνται τη χαρά που συνοδεύει τα τόσο όμορφα και ευαίσθητα χρόνια της ζωής τους.

Με τις δράσεις αυτές, εμπλέκονται ουσιαστικά όλοι όσοι συμμετέχουν στη ζωή των παιδιών, οικογένεια, εκπαιδευτικοί, τοπικός περίγυρος με κύριο σκοπό να υποδειχθεί ο τρόπος προσέγγισης της παιδικής ηλικίας, με παρόμοιο τρόπο που προσεγγίζει κανείς ένα έργο τέχνης, σαν να επιδιώκεται να κατανοηθεί και να εκτιμηθεί βαθύτερα «η τέχνη του να είσαι παιδί».

Τις μέρες αυτές, 13 έως 17 Φεβρουαρίου 2013, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου φιλοξενεί τις παιδαγωγικές ομάδες των σχολείων εταίρων προκειμένου να μοιραστεί μαζί τους τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων του, να τους ξεναγήσει στα ιστορικά σημεία της πόλης μας και να μοιραστεί μαζί τους στιγμές ελληνικής φιλοξενίας.

 Υπεύθυνη επικοινωνίας Γύφτουλα Γιούλη, Εκπαιδευτικός Αγγλικής

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s