Ο «Γενναίος Ραφτάκος» των αδελφών Γκριμ δίνει ραντεβού με το παιδικό κοινό στο Δήμο Ζωγράφου

raftakos-5-12-2012-finaly

Ο μικρός ραφτάκος, οι αδερφοί Γκριμ και τα παιδιά δίνουν ραντεβού στην πόλη του Ζωγράφου, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου και 9ου δημοτικού σχολείου, στην οδό Κρίνων 28.

Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έκδοση των παραμυθιών των αδερφών Γκριμ. Για τον εορτασμό τους, εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σ’ όλο τον κόσμο. Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις με μια σύνθετη πολιτιστική δράση με τίτλο: «Από το λόγο στην εικόνα κι από την εικόνα στην δράση, με αφορμή ένα παραμύθι”

Δύο ηθοποιοί θα παρουσιάσουν «Το γενναίο ραφτάκο», ένα παραμύθι με δυνατότητες για διαδραστικές εφαρμογές. Ήρωας του παραμυθιού είναι ένας φτωχός ράφτης, ο οποίος αξιοποιώντας τυχαία γεγονότα καταφέρνει να γίνει γνωστός στον τόπο του και τελικά χάρη στη γενναιότητα και την εξυπνάδα του να υπερπηδήσει εμπόδια και να αντιμετωπίσει μια σειρά από αποστολές που του βάζει ο βασιλιάς, ώσπου στο τέλος κερδίζει την καρδιά της βασιλοπούλας. Κάποια σημεία της αφήγησης του παραμυθιού θα μεταβάλλονται σε δράση από το κουκλοθέατρο της θεατρικής ομάδας «Φούρνος». Ο χώρος θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με σκηνικά αντικείμενα καθώς και κούκλες ώστε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τους ηθοποιούς. Κατά τη διάρκεια της αφήγησης οι ηθοποιοί θα καλούν τα παιδιά να πάρουν μέρος στη δράση, βοηθώντας στην εξέλιξη της πλοκής. Σπουδαστές των εργαστηρίων ζωγραφικής του δήμου μας θα σκιτσάρουν εικόνες του παραμυθιού.

Μετά την ολοκλήρωση της δραματοποιημένης αφήγησης θα ακολουθήσει εικαστική απεικόνιση του παραμυθιού, όπου τα παιδιά θα ζωγραφίζουν ήρωες και εικόνες από  το παραμύθι. Η εικαστική απόδοση του παραμυθιού θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια των καθηγητών και των σπουδαστών των εργαστηρίων ζωγραφικής του Δήμου Ζωγράφου.

Συντελεστές:

Ηθοποιοί: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Σκηνοθεσία: Θεατρική ομάδα Φούρνος

Προσαρμογή κειμένου: Ευγενία Μαραγκού

Μουσική επιμέλεια: Αποστόλης Τσατσάκος

Κούκλες: Άννα Σαντοριναίου

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s