«ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 9».Εγκαίνια Έκθεσης του επιμορφωτικού τμήματος ζωγραφικής του Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού στη Βίλα Βουγά

Ένα «μικρό μουσείο» άνοιξε τις πύλες του την Πέμπτη 14 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, παρουσία πλήθους κόσμου, στον εκθεσιακό χώρο της βίλας Βουγά-Γ. Ζωγράφου 17 (7η στάση Ν. Ζωγράφου). Εκατό έργα και περισσότεροι από 40 σπουδαστές έστησαν ένα ξεχωριστό πανόραμα τέχνης.

Το Εργαστήριο Ζωγραφικής του Ν. Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ζωγράφου, με δάσκαλο τον Α. Σινόπουλο, παρουσίασε για ένατη συνεχή χρονιά ζωγραφικά έργα και σχέδια που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του έτους. Τα έργα αυτά έχουν ως πρότυπα τα έργα σπουδαίων ζωγράφων από την παλαιότερη και σύγχρονη ελληνική και ξένη ζωγραφική και συγκινούν το σύγχρονο αισθητήριο με τις αξίες που προτείνουν. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μάθει ο σπουδαστής τους νόμους της ζωγραφικής, βιωματικά, μέσα από τα ίδια τα έργα, που έχουν την ικανότητα να τον ευαισθητοποιήσουν στο σχέδιο και το χρώμα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ακρυλικά, σκόνες με κόλλα, τέμπερες, μολύβι και κάρβουνο. Στην έκθεση θα εκτίθενται, επίσης σχέδια από μοντέλο καθώς και γλυπτά.

Εντυπωσιασμένος, δήλωσε, ο δήμαρχος από το υψηλό επίπεδο των έργων: «H Τέχνη είναι το τελευταίο φρούριο του ανθρώπου απέναντι στην κρίση. Ο Δήμος μας συνεπής αρωγός του πολιτισμού στηρίζει κάθε καλλιτεχνική έκφραση».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Κ. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Χριστιάς, ο Πρόεδρος του Ν. Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού Αθ. Παπαγιανόπουλος, οι αντιδήμαρχοι, Μ. Βαρσαμιδάκη, Δ. Διονυσόπουλος, Γ. Γρίβας, Α. Παπακωνσταντίνου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Α. Στεργίου, Β. Σεϊντή και Ε. Σαπρίκη.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας:

Δευτ – Παρασκ.:

09.00-13.00 & 18.00-21.00

Σαββ – Κυρ. :

10.00-13.00 & 18.00-21.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s