«ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΩΜΑΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ».

Εγκαίνια Έκθεσης του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, στις 8 το βράδυ, στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η έκθεση με τίτλο «Πρόσωπα, σώματα, συνθέσεις», του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Ν.Π « Πολιτισμού & Αθλητισμού», με επιμορφώτρια την Αντωνία Καλύβα.

Στην έκθεση παρουσιάστηκαν περισσότερα από εκατό έργα ζωγραφικά έργα και σχέδια πενήντα μαθητών, που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών. Τα έργα αυτά είναι αποτέλεσμα της διδασκαλίας ελευθέρου σχεδίου και χρώματος για την απόκτηση βάσης στη ζωγραφική.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κωνσταντίνος Καλλίρης, αφού δήλωσε εντυπωσιασμένος από το υψηλό επίπεδο των έργων, παρατήρησε: «Η πραγματοποίηση της έκθεσης ζωγραφικής του εργαστηρίου του Δήμου μας στο Μουσείο Γουναρόπουλου, συνδέει και αναδεικνύει και τους δυο καλλιτεχνικούς χώρους. Εμείς, έχοντας ως πεποίθηση, ότι ο πολιτισμός είναι η δύναμη και η ελπίδα μας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, υποστηρίζουμε κάθε έκφανση της καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κωνσταντίνος Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Χριστιάς, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Στρακαντούνα, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Μαρία Βαρσαμιδάκη, Διονύσης Διονυσόπουλος, Άγης Παπακωνσταντίνου, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Αντρέας Στεργίου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.κ. Γιώργος Γιαννακόπουλος, Θανάσης Ζησιμόπουλος.

Το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου μας λειτουργεί περισσότερα από 20 χρόνια, με τμήματα που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά. Τα μαθήματα υλοποιούνται με συνθέσεις, αντίγραφα αγαλμάτων και μοντέλο εκ του φυσικού, τόσο στο εργαστήριο όσο και στην ύπαιθρο. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με την Ιστορία της Τέχνης και πραγματοποιούνται επισκέψεις σε σημαντικές εκθέσεις και μουσεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s