Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Δύο ωδεία, δύο πλατείες, μια ημέρα αφιερωμένη στη μουσική. Ο Δήμος Ζωγράφου γιόρτασε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ώρα 20.30

 

Καθηγητές και μαθητές δύο ωδείων έδωσαν τον τόνο με δύο παράλληλες συναυλίες. Το Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφουμε συναυλίακλασικής μουσικής, στο πάρκο Γουδή και το Ωδείο Ζωγράφου Γ. Πολιτόπουλου,με συναυλία ροκ μουσικής, στην πλατεία Τερζάκη.

 

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας μουσικής καθιερώθηκε στη Γαλλία το 1982 και εξελίχθηκε σε μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός, που λαμβάνει χώρα από το Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο. H μουσική βγαίνει από τους τοίχους των ωδείων και πλημμυρίζει τους ανοιχτούς χώρους. Όλα τα είδη της παίζονται με ελεύθερη προσέλευση για μυημένους και αμύητους, τη συγκεκριμένη μέρα.

Έτσι, στις 21 Ιουνίου, οι γειτονιές του Ζωγράφου γέμισαν μελωδίες από το χθες και το σήμερα. Η κλασσική μουσική συνάντησε τη σύγχρονη. Οι νότες γλίστρησαν από τους κλειστούς χώρους και πλημμύρισαν τις πλατείες.

‘‘ Στόχος μας η μουσική και η δη κλασσική, να φθάσει ακόμα και σε ανθρώπους που δεν την έχουν ακούσει ποτέ. Γι’ αυτό γιορτάσαμε τη σημερινή μέρα και εδώ, στο Πάρκο Γουδή, δίπλα σε αθλητικές εγκαταστάσεις για να φέρουμε και τον κόσμο του αθλητισμού κοντά στον πολιτισμό να συνδέσουμε τον πολιτισμό και τον αθλητισμό’’, δήλωσε ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κ. Καλλίρης , ο οποίος δεσμεύτηκε να κρατήσει το Ωδείο Ζωγράφου, πάση θυσία, σε πείσμα της οικονομικής κρίσης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ζωγράφου Κ. Καλλίρης, ο Πρόεδρος του Δ. Σ. Π. Χριστιάς, ο Πρόεδρος του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού Αθ. Παπαγιαννόπουλος, η γραμματέας του Δ.Σ Β. Στρακαντούνα, οι Αντ/ρχοι κ.κ  Μ. Βαρσαμιδάκη, Α. Βουγιούκας, Α. Παπακωνσταντίνου, Δ. Διονυσόπουλος , Γ. Γρίβας,

οι Δημ. Σύμβουλοι. κ.κ. Χ. Κρανιώτης , Κ. Αγγελής, Δ. Λαμπρίδης , Α. Στεργίου, Ι. Βούρτσης και τα μέλη του Δ. Σ. του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ.κ Α. Ζησιμόπουλος, Γ. Παύλου και Κ. Παναγιωτάκη .

 

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s